Om de verkoop van een bestaande villa op een 6 hectare perceel van water en een bosrijke achtertuin midden in het uitgestrekte natuurgebied in Reeuwijk te bevorderen, is Marts Design gevraagd om een ontwerp te maken van een nieuwe villa passend bij de mogelijkheden die het perceel te bieden heeft en binnen de gestelde welstandseisen en bestemmingsplan van de omgeving. De bestaande villa is verouderd waardoor de meest logische keuze voor een koper zou zijn om deze af te breken en een nieuwe woning te bouwen.

De door ons ontworpen villa heeft de karakteristieke uitstraling van een traditionele landelijke villa in combinatie met moderne architectonische elementen. Het ontwerp is gebaseerd op het belangrijkste uitgangspunt van het perceel; het uitzicht op de Reeuwijkse plassen en de prachtige groene omgeving die direct zichtbaar zijn vanuit de woonkamer.

De villa heeft een woonoppervlakte van ca. 180 m2 met een aaneengesloten overdekt terras om de achtertuin te integreren en verbinden met de leefruimte.